De basisprincipes van kleurmutsen
Inktdopjes zijn meestal kleine potjes van plastic waarin de inkt wordt gegoten voor het tatoeëren. Maar wat zijn de verschillen en waar moet je op letten?
De basisprincipes van kleurenkaptheorie
Voor elke kleur heb je een apart kleurkapje nodig. Als je vijf verschillende kleuren nodig hebt voor een tattoo, heb je ook vijf afzonderlijke inktkapjes nodig. Je moet zoveel kleur gebruiken als je nodig hebt om de tattoo te maken.
De potjes zijn wegwerpdopjes die je om hygiënische redenen na elke klant moet weggooien.
Voor sommige ontwerpen heb je meer inkt nodig, daarom zijn de inktcaps verkrijgbaar in verschillende maten. De meest gangbare maten zijn 8, 9, 13, 15 en 30 mm in diameter.
Siliconen, plastic of biologisch afbreekbaar?
Zoals gezegd zijn verfdoppen er in veel verschillende maten en, natuurlijk, kleuren. Maar ze verschillen ook in het gebruikte materiaal. Vandaag laten we je doppen zien die gemaakt zijn van siliconen, plastic en zelfs composteerbare verfdoppen.
Laten we beginnen met de siliconen verfdopjes. Zoals alle verfdopjes hebben de siliconen verfdopjes een extra brede basis die voorkomt dat ze omvallen. Door het siliconen materiaal hoef je je geen zorgen te maken dat de trillende naald de rand van de verfdop raakt. De trilling wordt geabsorbeerd door de siliconen en de verf wordt zo beschermd tegen morsen.
Verfdoppen met praktische plug-in aansluitingen? Ja, die zijn ook verkrijgbaar. Met de insteekverbindingen heb je duizenden mogelijkheden om je kleuren te rangschikken voor de volgende sessie. Bovendien zorgt de aansluiting ervoor dat er niets wegglijdt en als je het geheel vastzet met vaseline of plakband, heb je een bomvrije constructie.
De inktkappen zijn gemaakt van PLA, dat onder de categorie synthetische polymeren valt en kunstmatig wordt geproduceerd in het laboratorium. Dit materiaal wordt ook wel "bioplastic" genoemd omdat het wordt geproduceerd op basis van hernieuwbare grondstoffen (maïszetmeel en melkzuur).
Vergeleken met de productie van vergelijkbare tatoeageproducten voor eenmalig gebruik gemaakt van plastic, wordt er 65% minder energie gebruikt in het productieproces en wordt er 68% minder broeikasgas geproduceerd.